Wednesday, 1 June 2016

Current Affairs Quiz (March/April 2016)

Current Affairs Quiz 
(March/April 2016)


Current Affairs Quiz (March/April 2016)


Q1: Name the state capital declared as smoke-free city?

Answer: Kohima


Q2: Which country's currency note named the best bank note of year?

Answer: New Zealand's 5$ bill


Q3: Name the first African football player to win the PFA Player of the year award?

Answer: Riyad Mehrez


Q4: Which country will host 2020 olympics?

Answer: Japan (Tokyo 2020 olympics)


Q5: Name the first women Indian gymnast to qualify for Olympics?

Answer: Dipa Karmakar


Q6: Who won Sultan Azlan Shah cup 2016?

Answer: Australia




Q7: Name the Indian fastest train launched recently?

Answer: Gatimaan Express


Q8: Which country won women's title of ICC World Cup T20?

Answer: West Indies


Q9: Which country won men's title of ICC World Cup T20?

Answer: West Indies


Q10: Who was crowned FBB Miss India World 2016 title?

Answer: Priyadarshni Chatterjee


Q11: Who will endorse 'I support Skill India Campaign'?

Answer: Sachin Tendulkar


Q12: Name the Indian-American foreign service officer appointed by US president Barrack Obama as next envoy to Chad?

Answer: Geeta Pasi


Q13: Royal Mail of British issued stamps in the honour of which legendary author on his death anniversary?

Answer: Shakespeare on his 400th death anniversary


Q14: Which state imposed complete ban on alcohols recently?

Answer: Bihar


Q15: On which day every year, world hemophilia day is observed?

Answer: April 17


No comments:

Post a Comment